Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora (Bölüme) Gidilir?

Saç dökülmesi tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz. Peki teşhis ve tedavisi için hastanelerin hangi bölümüne randevu alınması gerektiğini biliyor musunuz?

Genetik ve fizyolojik bir durum olduğu gibi çoğu zamanda vücudumuzda ortaya çıkan hastalıkların belirtisi ve şikayeti olabilmektedir. Örnek vermek gerekirse kansızlık (anemi) kadınlarda  bir çok şikayet gibi saç dökülmesine neden olmaktadır. Bir diğer örnek ise Guatr hastaları olup,  tiroid fazlalığı ve yetersizliği şeklinde iki ayrılmaktadır. Hipotiroidi (tiroid yetersizliği) olması halinde dökülmeye neden olmaktadır. Yani kesinlikle basite almayarak üzerinde dikkatle durmalıyız.

Hangi Doktora / Bölüme Gidilir?

Yaşadığımız tüm saç sağlık sorunları ile ilgili olarak dermatoloji uzmanlarına muayene olmak gerekir. Kamu ve özel hastaneler yanı sıra doktorların kendi özel muayenehaneleri bulunmaktadır. Kamu (devlet) hastanelerinden hizmet almak isterseniz Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) bölümüne randevu almanız gerekmektedir. Özel hastanelerde ise bu bölümün ismi Dermaoloji (Cildiye) yada Cildiye (Dermatoloji) şeklinde karşınıza çıkabilir. Dermatolog adı verilen uzmanlar tüm cilt problemleri yanı sıra toplumda sık görülen saç sorunları ile de ilgilenmektedir.

Hangi Durumlarda Dermatoloğa Başvurmalıyız?
Öncelikle yaşadığımız tüm saç sorunları için doktora gitmek gerekmez. Bazı sorunların teşhis ve tedavisi oldukça kolay olup, bazen fizyolojik kıl kökü değişimlerini saç dökülmesi sanarak gereksiz endişeye kapılabilirsiniz.

Ücretsiz Saç Analizi Yaptırabilirsiniz
Saç dökülmesi problemi için öncelik her zaman dermatolog olmasına karşın aynı zamanda bir çok şehirde bulabileceğiniz ücretsiz saç analizi hizmetleri bulunmaktadır. Eczanelerde hizmet veren bu uzmanlar kansızlığa bağlı saç dökülmesi dışında tüm saç ve saçlı deri sorunlarının teşhisini kullandıkları teknolojik cihazlar ile yapabilmekte ve çözümü için uygun ürünler önermektedir. Hizmet verdiği Eczacı ile koordineli çalıştığı için kullanmanızı tavsiye ederim.

Günlük 60-70 Kıl Kaybı Fizyolojik (Normal) Olabilir
Öncelikle saçınızdan dökülen tüm kıllar saç dökülmesi anlamına gelmez. Saç yaşayan, yaşlanan, ölen ve tekrardan yenilenen bir dokudur. Bu şekilde ömrümüz boyunca 8-10 defa tekrarlamaktadır. Daha detaylı bilgi vermek gerekirse saç teliniz 2-10 yıl uzar ve sonrasında dökülür. Dökülen kıl kökü yerine 2-4 ay içerisinde yenisi çıkar buda 2-10 yıl yaşar ve ölerek dökülür. İnsanın kafasında yer alan 140 ile 200 bin arasındaki kıl köklerinin %10 gibi bir bölümü sürekli yenilenmektedir. Bu nedenle günlük 70-80 tele kadar siz farkına varsanız da farkında olmasanız da dökülme olmaktadır. Fakat bu yenilenme süreci hiç bir insanda saçların seyrelmesine ve dikkat çekici açıklığa neden olmaktadır. Yaşadığınız dökülme saçlarınızda belirgin bir seyreklik yapıyorsa o dökülmedir. Yaşadığınız sorunun dökülme olup, olmadığını anlamak için avucunuzla saçınızı çekin avucunuzda kıl kalıyorsa o da dökülme kabul edilir.

Kafa Kaşıntısı Nedeni (Mantar ve Bit) Olabilir
Bir çok insan dermatoloğa kafa kaşıntısı problemi ile başvurmaktadır. Kafa derisinde yer alan kaşınmanın 2 ana nedeni olup, ilki Malassezia Furfur dediğimiz kafada mantar problemi olup, kafada kaşıntı yanı sıra sürekli ve aşırı kepek problemine neden olmaktadır. Bunun için doktora gitmek gerekmez. Kafada mantar öldürücü şampuanlardan biri Seboderm, System4, Konazol, Ketoral, Nizoral ve Zetion gibi medikal ürünlerden birini kullanmalısınız. Kafada kaşıntının bir diğer nedeni ise özellikle okul çağı çocuklarında sık görülen bit olup, kafada kaşıntı yanı sıra sızlanmaya neden olmaktadır. Toplumda yeteri kadar hijyenik olmayanlarda bit görülür anlayışı yanlış olup, bit tüm insanlara bulaşabilmektedir. Çözümü eskiden olduğu gibi böcek ilaçları yerine biti havasız bırakarak öldüren Dimethicone içeren sprey ve şampuanlarla olmalıdır. Bunun için Pedikap ve Paranit gibi ürünler kullanabilirsiniz.

Saçlarda Kalite Kaybı (Biotin Eksikliğinin) Belirtisi Olabilir
Saçlarımızda vücudumuz gibi vitaminlere ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle Biotin dediğimiz B7 ve H Vitamini olarak bilinen gereksinim bulunmaktadır. Kalın bağırsak tarafından üretilen Biotin çoğu zaman yeterli olmayabilir. Bu durumda saçlarda kalite kaybı (incelme, zayıflama, uzama hızında gerileme, mat görünüm) yanı sıra aynı şekilde tırnaklarda soyulma, kırılma ve beyaz lekeler görülür. Bu genelde Biotin eksikliği sonucu oluşur. Tırnakla saç arasındaki bağı açıklamak gerekirse her ikisi de keratin dediğimiz maddeden yapılmıştır. O nedenle saç ve tırnaklar için aynı vitamin etki etmektedir. Bu tür şikayetleriniz varsa 2 MG Biotin yada Biotin içeren şampuanlar kullanabilirsiniz. Fakat burada dikkatli olmalısınız. Çünkü saçta kalite kaybı aynı zamanda genetik (erkek tipi) saç dökülmesi sürecinde önemli bir aşamadır. Biotin yada Biotin içeren şampuan sorunu düzeltmemesi halinde genetik dökülme şüphesi ile dermatoloğa muayene olmalısınız.

Saçta Yağlanmayı (Şampuan) İle Dengeleyin
Bir çok insanın en temel sorunu yağlı saçlar olup, nedeni kıl köklerinde bulunan yağ bezlerinin normalden hızlı çalışmasıdır. Gereğinden fazla yağ salgıladığı için haliyle saçlar daha fazla ıslanır. Bunu önlemek için geliştirilmiş şampuanlar bulunmaktadır. Fakat dikkat edilmesi gereken bir husus ise saç dökülmesi olan insanlarda yağlanma dikkat çekici hale gelebilir. Yani kıl kökleri döküldüğü için var olan kıllar salgılanan yağdan daha fazla etkilenir. Yani saçta yağlanma dışında dökülme hususuna dikkat etmelisiniz.

Saçkıran ve Sakal Kıranı (Evde) Kendiniz Önleyebilirsiniz
Halk arasında saçkıran olarak bilinen Alopecia Areata bir tür saç dökülmesi olup, çocuk ve gençleri daha fazla etkilemektedir. Bir tür immüm hastalık olup, stres kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Aşırı stres bağışıklık sistemine hasar vererek vücudun öz dokularını yabancı madde gibi algılamasına neden olmaktadır. Saçın bir bölümü yada tümünde dökülmeye neden olduğu gibi aynı şekilde vücudun tüm kıllarını dökebilmektedir. Bu nedenle 3 gruba ayrılmıştır.

Alopecia Areata: Toplumda en sık görülen türü Alopecia Areata olup, saçın bir yada birden fazla nokasında madeni para şeklinde bölgesel dökülmelere neden olur. Alopecia Totalis ise saçların tümünün dökülmesi olup, Alopecia Universalis ise saçlar dahil vücudumuzdaki tüm kılların dökülmesi halidir. Tabii her zaman dikkat çekici olan saç ve yüz bölgesidir.

Saçkıran Tedavisi Nasıl Yapılır?
Toplum olarak saçkırana yabancı olmadığımız için ilk görüşte anlarız. Yani sorunun saçkıran olduğunu anlamak için dermatoloğa gitmek zorunda değilsiniz. Sadece tedavi önerisi için gidebilirsiniz. Bende burada saçkıran tedavisinde uygulanan ve kendinizde evinizde uygulayacağınız yöntemlerden bahsedeceğim.

Sarımsak İle Cildi Tahriş: Saçkıran tedavisinde masrafsız ve bitkisel bir yöntem denemek isterseniz ilk uygulama sarımsak olabilir. Fakat tedavide başarı oranı %50 olup, 3 ay içerisinde sizde etki edip, etmeyeceğini görürsünüz. Ortadan kesilmiş olan sarımsağı dökülme olan alana sürerek cildi tahriş eder ve kıl köklerine kan taşıyan damarların genişlemesini sağlarsınız. Bu şekilde daha fazla kan taşımaktadır. Ben işi şansa bırakmak istemiyorum derseniz diğer tedavileri düşünmelisiniz.

Kortizon (İğne): Tedavide başarı oranını biraz daha yükseltmek isterseniz Kortizon uygulaması %70 başarı sunmaktadır. Tabii ki bunu evde kendiniz yapma imkanınız bulunmuyor. Bunun için mutlaka bir dermatoloğa muayene olarak 10-15 aralıklarla kontizon enjeksiyonu (iğnesi) yapması gerekir. Dediği gibi tedavide başarı oranı %70 olup, bazen işe yaramayan %30 arasında olabilirsiniz.

SADBE (Önerilir): Dünya’da saçkıran tedavisinde uygulanan 2 farklı bilimsel madde bulunmaktadır. Bunlar DPCP ve SADBE (Squaric Acid Dibutylester) olup, tedavide başarı oranı %95 düzeyinde olmaktadır. Güzel bir yönü evde kendinizin uygulama imkanı olmasıdır. SADBE daha önceleri sadece tecrübeli eczacılar tarafından hazırlanırken geçtiğimiz yıllarda Hair Pharma firması tarafından Roll on şeklinde hazırlanarak yine SADBE ismi ile satışa sunuldu. Kullanımı oldukça kolay olup, dökülme olan alanı ıslatacak kadar sürmeniz yeterlidir. Ürünün etkisi 1-6 ay içerisinde kendisini göstermektedir. Saçkıran problemi yaşıyorsanız aşağıda ki görsele tıklayarak ürünü inceleyebilirsiniz.

Saçkıran Tedavisi

Saç Dökülmesi Teşhisi Nasıl Yapılır?
Yukarıda belirtilen sorunlar teşhis ve çözümü kolay olması nedeniyle dermatoloğa gitmenize çok fazla gerek yoktur. Fakat saç dökülmesi sizde seyrelme, açılma yapıyorsa burada durum ciddi olup, mutlaka muayene olmalısınız. Çünkü dökülmenin tipi ve nedenini öğrenmek zorundayız. Yapılan muayene işlemlerinde genetik ve kansızlığa bağlı dökülme görülmektedir.

Bilinçsiz Ürün Kullanımından Kaçının
Saç dökülmesi olan insanların en sık yaptığı hatalardan biri bilinçsiz şekilde ürün kullanımıdır. Kullanılan ürünlerin başında şampuanlar gelmektedir. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki kırılarak dökülmeler dışında şampuan markası ne olursa olsun saç dökülmesini tek başına önleyemez. O nedenle kendi kendinize çözüm aramak yerine öncelikle sorunun tipi ve nedeni öğrenilmelidir. Bunu da tahmin etmek yerine uzman teşhisi ile yapmalıyız.

Saç Dökülmesi Tipi ve Nedenini Mutlaka Öğrenin
Dermatoloğa muayene olan insanların büyük bir bölümü maalesef dökülme tipi ve nedenini öğrenmeden doktorun yanından ayrılmaktadır. Doktor söylemese bile siz mutlaka sorarak öğrenmelisiniz. Burada amaç kendi kendinize araştırma yaparak en iyi sonuca ulaşmaktır. Ama siz yaşadığınız sorunu bilmezseniz neyi araştıracağınızı da tam olarak bilemezsiniz.

AGA – Androgenetik (Erkek Tipi) Saç Dökülmesi
Dermatolog muayenelerinde 2 farklı sorun ağırlıklı olarak ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde %90 kadınlarda ise %20 oranında kısa adı AGA olan Androgenetik dökülme görülmektedir. Kadınlarda da görülmesi nedeniyle erkek tipi dökülme şeklinde de bilinmektedir. Nedeni DHT (Dihidrotestosteron) kaynaklı olup, DHT’nin kıl köklerine zarar vermesi sonucu ortaya çıkar. Anne yada babanızda saç dökülmesi, kellik varsa 20’li yaşlarda sizi de etkileyebilir. İlk etapta saçta kalite kaybı şeklinde görülen sorun zamanla yerini alın bölgesi yada tepeden açılmaya bırakır. Çoğu zaman iki bölgede de aynı anda dökülme görülür. DHT’nin baskılanması için dünya genelinde 3 farklı bilimsel madde bulunmaktadır. Bunlar Procapil, Finasterid ve Dutasterid olup, sprey yada tablet olarak satılan ürünlerin içinde bu maddelere yer verilmektedir. Finasterid bu maddelerin en eskisi olup, prostat tedavisinde kullanılırken saç dökülmesinde etkili olduğu görülmüştür. Fakat kötü yönü cinsel yönden yan etkileri bulunmaktadır. O nedenle finasterid içeren tabletler kullanmadan önce dikkatli olmalısınız.

Procapil İçeren Spreyler Önerilir: Erkek tipi dökülmede benim önerim Procapil içeren spreyler yanı sıra sprey kullanamayanlar için İsoflavon ve Saw Palmetto içeren tabletler olabilir. Bu kapsamda size önerim Hair Forte Sprey yada Xpecia Tablet olacaktır.

Kansızlık (Demir Eksikliği) Anemisine Bağlı Saç Dökülmesi
Erkeklerde görülen dökülme %95 genetik olurken kadınlarda ise büyük ölçüde kansızlık yani anemi problemine bağlı oluşmaktadır. Kansızlık probleminde en sık görülen nedenlerden biri demir eksikliği olup, bunu B12, çinko ve magnezyum eksikliği takip etmektedir. Belirtileri saç dökülmesi yanı sıra çabuk yorulma, halsizlik, ciltte kuruluk, yenilmeyecek şeyleri (toprak) yeme isteği oluşmaktadır. Bu durumda mutlaka bir dermatoloğa muayene olmak gerekir.

Hematoloji Bölümüne Sevk Edecektir
Doktora gittiğinizde ilk olarak sorunu sizin anlattığınız bilgiler ışığında açıklığa kavuşturmaya çalışacaktır. Verdiğiniz bilgiler yeterli olmaması halinde sorunun kansızlık olması ihtimaline karşı sizi Hematoloji bölümüne sevk ederek tam kan sayımı taraması isteyecektir. Bu durum rutin bir uygulama olup, bu şekilde kansızlık vs olup, olmadığı anlaşılır. Kansızlık olması halinde tedavide önceliği kansızlığa vermelisiniz. Çünkü anemi problemi ortadan kalktığında dökülme probleminizde yok olacaktır. Tabii ki bu süreci bekleyerek geçirmek yerine kansızlığa bağlı dökülmelerde etkisi olan bir çok bilimsel içeriği barındıran Xpecia tablet kullanabilirsiniz.

Menopoz Döneminde Saçınız Dökülüyorsa (Panik Yapmayın) Normaldir
Kadınlar yaşamları boyunca belli başlı süreçlerden geçmektedir. Adet görmenin başlangıcı gibi birde doğurganlık ve adet görmenin son bulduğu süreç bulunmaktadır. Genelde 40-50 yaşında görülen bu geçiş dönemine menopoz denmektedir. Kadınlık hormonu (Östrojen) seviyesinde azalma olması saçlarda dökülmeye neden olur. Çünkü östrojen hormonu aynı zamanda saçları koruyucu etkisi bulunmaktadır. Menopoz döneminde azalan Östrojen hormonun sorununun önüne geçmek için Menopecia Tablet kullanabilirsiniz. İçeriğindeki İsoflavon östrojen gibi etki ederken, pantotenat ise saç beyazlaması problemini mümkün oldukça geciktirmektedir.

Dermatoloji Uzmanı

Evet değerli arkadaşlar konuyu toparlayacak olursak saç dökülmesi tedavi edilmesi gereken bir hastalık yada bazı hastalıkların belirtisi olmaktadır. Bu nedenle mutlaka bir dermatologdan destek almayı ihmal etmeyiniz. Sormak istediğiniz sorularınız varsa aşağıda yer alan soru ve yorum formundan iletebilirsiniz.

[adinserter block=”3″]

867 Yorum

  1. Ferhat

    Hocacım benim yaşım 18 fakat saçlarım dökülüyor yan taraflar hocam ailede genetik dökülmemesi için bide tekrar yeniden çıkması için ne yapmam gerekiyor teşekürler

    • Dr. Kaya

      Ferhat: Genetik dökülme yan ve enseler zarar görmezler. Belki farklı bir sorun olabilir. Bu nedenle mutlaka bir dermatoloji uzmanına muayene olmalısın.

  2. Okan

    İyi günler hocam öncelikle soruları cevapsız bırakmadığınız için teşekkür ederim ..benimde saç dökülmesi problemim var kan hastalığı geçirdim ttp tanısıyla 2-3 ay tedavi gördüm kortizon verildi bayağı kilo aldım şu an kan rahatsızlığıyla ilgili bir sorunum yok ancak saçta belirgin dökülmeler var taburcu olalı 6 ay oluyor saç dökülmeleri çok canımı sıkıyor dökülmenin sebebini bulmama yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler..

    • Dr. Kaya

      Okan:Ben teşekkür ederim. Yaşadığın sorun büyük ihtimalle kansızlık ya da demir eksikliğine bağlı olabilir. Tabii ki kesin sonucu ortaya koyabilmek için mutlaka bir cildiye uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekir. Kansızlığın tamamen ortadan kalkması 1 yıl kadar sürebilir. Bu esnada saç dökülmesine etkili olacak ürünlerden Xpecia tablet kullanmalısın.

  3. Yaso

    Merhabalar hocam
    Şöyle bir sorunum var. Yaklaşık 4 aydır saçlarım öyle bir dökülüyor ki yastığa falan top top düşüyor artık.
    Bana mevsimsel dediler, annem kanser ona üzüldüğün için stres dediler.
    23 yaşındayım fakat hiç boyamadım öyle sürekli fön falan da yapmadım. Ailede de öyle dökülme falan yok. Ne yapmam gerekiyor sizce dermatologa mi gideyim yoksa önerebileceğiniz bir şey var mı acaba?
    Saygılar sunuyorum…

    • Dr. Kaya

      Yasemin: Mevsimsel saç dökülmesi diye bir şey yoktur. Annenize öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sizin stres ve sıkıntı yapmanız annenize ve size yarardan çok zarar verir. Bu nedenle sizin moraliniz yüksek olmalı ki annenizi de moral yönünden yüksek tutun. Genetik bulgu yoksa büyük ihtimalle kansızlık probleminiz olabilir. Mutlaka bir dermatoloji uzmanına muayene olunuz.

  4. Erdal

    Merhabalar 15 yaşındayım ve saçlarım çok dökülüyor önceden çok saçım vardı ve parlaktı şimdi hem mat hemde çok az saçlarım var yardım edebilirmisiniz? (Fön makinesi veya jöle dondurucu vb.)Kullanmıyorum.

    • Dr. Kaya

      Erdal: Yaşına göre dökülme biraz erken kabul ediliyor. Bu nedenle çok fazla zaman kaybetmeden sana en yakın dermatoloğa muayene olmalısın. Muayene sonucunu benimle de paylaşırsan sevinirim.

  5. Semra

    Merhaba hocam ben 31 yaşındayım 6 ay önce doğum yaptım dah öncesinde dökülme yoktu çok gür bir saçım vardı su an yanlardan seyrelmeye başladı kan testi yaptırdım bisey çıkmadı su ne yapicam bilmiyorum

    • Dr. Kaya

      Semra: Gebelik ve doğum sonrası geçici dökülme görülebilir. Çok aşırı değilse bir süre daha bekleyebilirsin.

      • Semra

        Yaklaşık 2 aydır bekliyorum ama dökülme aşırı ne yapmam gerekiyor

        • Dr. Kaya

          Semra: O zaman şöyle yapalım. Sırasıyla önce dermatoloji uzmanı, herhangi bir çözüm olmaması halinde kadın doğum uzmanına PCOS araştırması ve devamında Guatr kaynaklı olup, olmadığına bakılmalıdır.

  6. Başak

    İyi günler kardesim 15 yasinda saçları beline kadar uzun bir kadın ve 1yıldır sacları cok dokulmeye basladi artik yanlardan belli olacak dereceye geldi kan testinde kansızlık cıkmadı artık cok kafaya takmaya başladı ne önerirsiniz?

    • Dr. Kaya

      Başak: Kardeşiniz kadın doğum uzmanına muayene olarak PCOS olup, olmadığını araştırması gerekir.

  7. elif

    merhaba 1 yıl once dogum yaptım ,suan saclarım dokulmus durumda ama dıplerden uzayanlar var , kuafor cok dökülmüş bu normal değil ucları cok ince dedi dısardan insanlarda farkedebiliyor cok zayıf kırılıyır ve dökülüyor, mat ,bebeğimi hala emziriyorum.eskidende zayıftı ama bukadarda cok dokulmuyordu? ne yapmalıyım?? emmziediğim için sabahları ginoferon kullanıyorum .yemekten sonra elevit aliyorum acaba yeterli gelmiyormu?? baska bir nedeni de olabilirmi??

    • Dr. Kaya

      Elif: Dökülme problemin doğum sonrası mı oluştu, daha öncesi var mı?

      • elif

        evet vardı her zaman kırılgan fazla uzamayan ,azda olsa dokulen saclarım vardı ama suan hat safhada hiç saglıklı değiller

        • Dr. Kaya

          Elif: Aile bireylerinde senin gibi saçı dökülen ya da kellik problemi olan var mı?

          • elif

            evet erkek kardeşim 25 yasında saç ektirdi ,babam ,dedem tüm erkek bireyler de var maalesf

          • Dr. Kaya

            Elif: Senin yaşadığın sorunda büyük ihtimalle erkek tipi dökülme olabilir. Fakat kadınlarda dökülme tipleri daha fazla olmaktadır. Kansızlık, demir eksikliği, tiroid ya da PCOS kaynaklı olabilir. Bu nedenle senden ricam mutlaka bir cildiye uzmanına muayene olman ve sonucu benimle de paylaşman yönünde olacaktır.

  8. Okan

    Hocam saçlarım önceden çok sıkıydı ama dökülmeler başladığında çevremdekiler normal olduğunu söylediler 2 veya 3 senede tüy gibi oldu ve çok seyreldi cildiye bölümüne gittim erkek tipi saç dökülmesi dedi şampuan yazdı fakat hiç faydası olmadı ne yapmalıyım.

    • Dr. Kaya

      Okan: Zaten faydası olmaz. Çünkü genetik saç dökülmesi için finasterid, procapil ya da minoxidil içeren ilaçlardan birini kullanmanız gerekir. Şampuan sadece destek olarak kullanılır. O nedenle tavsiyem Hair Forte Sprey kullanman yönünde olacaktır.

  9. rose

    merhaba , 1977 doğumlu 2 çocuk annesiyim..yaklaşık 20 yıldır da saçlarım işlem görüyor ..röfle + boya..bundan 10 sene önceye kadar saçlarım inanılmaz gür idi..ancak bir defa saçlarımı röfle yaptırmıştım ve yandığı için de kısacık kestirmiştim..ondan sonra yine uzadı ama aynı gürlükte olmadı saçlarım..resmen küstüler..şuanda uzun yine birç ok insana göre fenada değil ama eski saçlarımı bildiğim için bana az geliyor ve son 5-6 aydan beri de çok dökülüyor.. önümüzdeki hafta özel bir yerden rand.aldım (CLİNİCHAİR) gidicem ama bu konu beni oldukça üzüyor…yaşa bağlı ? yapılan doğumlara ?
    ve boya işlemlerine bağlı dökülmeler dışında sağlıksal açıdam başka derdim varmı diye endişeliyim ?
    çamterebentin nin dökülmelere iyi geldiğini duydum ? işe yararmı ?

    • Dr. Kaya

      Rose: Saçlarınızın kalitesini kendiniz yok etmişsiniz. Şimdi bu kaliteyi geri kazanmak gerekiyor. Bunun için 2 MG Biotin + Keratin içeren şampuanlar, saç kremleri kullanmak gerekir. Tabii ki saçta kalite kaybına neden olan alışkanlıklarınızdan bir süre ya da tamamen uzaklaşmak gerekir.

  10. selin

    hocam 6 7 aydir cokciddi sacim dokuluyor sebebi ney olabilir acaba

    • Dr. Kaya

      Selin: Saç dökülmesinin bir çok sebebi olabilir. Yaş kaç, ailende senin gibi saçı dökülen ya da kellik problemi olan var mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.