Saçkıran

Alopecia Areata olarak da bilinen Saçkıran tedavisi mümkün otoimmün hastalıktır. Sorunun nedeni bağışıklık sisteminin zayıf ya da yetersiz oluşu ile alakalıdır.

Saçkıran Tedavisi İçin Uygulayabileceğiniz 5 Yöntem

Saçkıran

Saçkıran ya da diğer adıyla Alopecia Areata, dünya genelinde tüm insanlarda görülmesi muhtemel bir tür saç sorunudur. Bağışıklık sistemi zayıf olanlarda daha sık görülür. Çünkü sorunun altında yatan neden bağışıklık sisteminin bozulması sonucu vücudun kendi öz dokularına saldırmasıdır. Tıp dilindeki tabiri Alopecia Areata olup, bu sorunun en basit halidir. Ayrıca ileri evrelerde Alopecia Totalis ve Alopecia Universalis şeklinde sınıflandırma yapılır.

Güzel bir yönü saç köklerine zarar vermez. Yani saçkıran olan bir insan hiçbir zaman kalıcı kellik problemi yaşamaz. Alacağı önlemlerle 1-2 ay içerisinde bile sorundan kurtulabilir.

Çözüm için öncelikle bağışıklık sistemine zarar veren stress, sıkıntı, kaygı, aşırı üzüntü gibi durumlardan uzaklaşmak gerekir. Bunu sağladığınızda çözüm için önemli bir adımı atmış olursunuz. Sonrasında dermatoloji uzmanına muayene olarak size uygun tedavinin belirlenmesi gerekir.

Saçkıran tedavisi kişinin yaşı, dökülme türü ve dökülmenin yoğunluğuna göre belirlenir. 10 Yaş altı ve üstü şeklinde ele alınır. 10 Yaş altına sadece topikal kortizonlar önerilir. Kortizona ek olarak minoxidil kullanması da önerilir. Daha şiddetli sorunlarda ise kortizon yerine immünoterapi dediğimiz SADBE ve DPCP gibi etken maddeler kullanılır.

Devamı

Sarımsak İle Saçkıran Geçer mi? Demeyin

Sarımsak ile saçkıran tedavisi

Bölgesel saç dökülmesi sorunu olan Saçkıran tedavisinde uygulanan 3 ana yöntem bulunmaktadır. Sarımsak, Kortizon ve SADBE olup, ilk olarak daha az masraflı olan sarımsak ile başlamalısınız. Tedavide %50 başarı oranı olup, kıl kökünü uyarma ve tahriş ederek damarların genişlemesi ve kan akışını hızlandırmaktadır. 2 Ay boyunca bıkmadan denenmesi gerekli olup, bu süreçte etkili olmazsa diğerlerine geçiş yapılır.

Devamı

Sakal Kıran Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sakal Kıran

Saçlarda sıkça görmeye alışkın olduğumuz dökülme aynı zamanda sakallarda da zaman zaman görülür. Nedenlerine baktığımızda halk arasında sakal kıran olarak bilinen Alopecia Areata olarak bilinmektedir. Çok nadirde olsa sakal yolma, kaza, yanık ve ameliyat esnasında yapılan kesikler olarak görülmektedir. Çözümü önerileri için yazıya göz atınız.

Devamı

Saçkıran İlacı SADBE’yi Denediniz mi?

SADBE

Saç dökülmesi türlerinden biride saçkıran olup, özellikle çocuk ve genç yetişkinleri etkilemektedir. Nedeni tam olarak bilinmese de stres kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Tedavisinde sarımsak ve kortizon enjeksiyonu gibi yöntemler olsa da en etkili yöntem SADBE olmaktadır. SADBE hakkında daha fazla bilgiye erişin.

Devamı